Over

Geschiedenis van Autobedrijf Suierveld

Het was 1977 toen de eigenaar en oprichter van het autobedrijf Pieter Suierveld begonnen is met het handelen in auto’s bij een lokaal bedrijf waar voornamelijk kiepwagens voor de landbouw verkocht werden.

In 1983 vond Pieter een oude boerderij geschikt voor 20 koeien vlak in de buurt van Sneek op

de Alde Himdyk 101 waar het bedrijf nog steeds gevestigd is.


De oude boerderij was niet geschikt voor een autobedrijf en moest verbouwd worden. Pieter was erg geïnteresseerd in bouw en deed daardoor vrijwel alles helemaal zelf. De grupstallen werden eruit geslagen en een autobrug kwam ervoor in de plaats. Het terrein, wat veel bestond uit gras werd deels verhard en kwam vol te staan met ingekochte tweedehands auto’s.

Pieter en zijn vrouw werkten naast de bedrijfsvoering beide full-time in loondienst om alles te kunnen bekostigen. Er werden 2 kinderen geboren en Pieter vond het heel belangrijk dat zijn vrouw kon blijven werken. Hij nam daarom de zorg voor de kinderen op zich als zij er niet was.

In dezelfde periode werd er ook gestudeerd voor middenstand en het vakdiploma.

De zorg, het bedrijf, het werken in loondienst en de studie werden lastig te combineren voor Pieter waardoor er in 1991 besloten werd zich volledig op zijn eigen bedrijf te richten.

 

Al die jaren is autobedrijf Suierveld een eenmanszaak geweest. Sinds 2009 is er een monteur aangenomen welke de reparaties uitvoert zodat Pieter zich meer kan richten op de administratieve en begeleidende zaken.

Tot op heden is de core business het handelen en repareren van tweedehands auto’s

GELUKKIGE KLANTEN


"Laat je wereld rond de klant draaien en meer klanten zullen rond jou draaien."


P. Suierveld